Digital Twin

Digitale tweeling Smart City

Wat is een digitale tweeling?

Een Digital Twin, ook wel bekend als digitale tweeling, is een exacte virtuele kopie van de werkelijkheid.

 

De definitie die IBM geeft is als volgt:

“Een digitale tweeling is een virtuele weergave van een object of systeem dat de gehele levenscyclus bevat. Deze wordt geactualiseerd op basis van realtimegegevens en maakt gebruik van simulatie, machinaal leren en redeneren om de besluitvorming te ondersteunen.”

Hoe werkt een digitale tweeling?

Een digitale tweeling is een virtueel model dat is ontworpen om een ​​fysiek object of systeem nauwkeurig weer te geven. Het object dat wordt bestudeerd is uitgerust met verschillende sensoren die verband houden met vitale functionaliteitsgebieden. Deze sensoren produceren gegevens over verschillende aspecten van de prestaties van het fysieke object, zoals temperatuur, weersomstandigheden, fijnstof en meer. Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar een verwerkingssysteem en toegepast op de digitale kopie.

Zodra er voldoende gegevens beschikbaar zijn, kan het virtuele model worden gebruikt om simulaties uit te voeren, prestatieproblemen te bestuderen en mogelijke verbeteringen te onderzoeken. De waardevolle inzichten die hiermee gegenereerd worden kunnen vervolgens worden toegepast op het oorspronkelijke fysieke object.

Ontwikkeling en implementatie van digital twin

Analyze helpt bedrijven en non-profit organisaties bij het creëren van (meer) waarde uit hun data, en om de toepassingsmogelijkheden ervan te vergroten. Dat doen we door de ontwikkeling en implementatie van datagedreven applicaties. Hiervoor ontsluiten en koppelen wij gegevens van verschillende organisatieonderdelen en uit verschillende technische systemen. Zo brengen wij data uit meerdere bronsystemen samen in één integraal, visueel dashboard waarmee je direct en samenhangend op jouw bedrijfsresultaten kunt sturen. Lees bijvoorbeeld meer over onze Smart City oplossingen.

Advies door onze experts

Analyze is een team van gedreven specialisten met ervaring en expertise op het gebied van alles wat te maken heeft met Digitale Transformaties, Business Intelligence, Data Analytics en Data Science.

Wij leveren maatwerk voor jouw organisatie in de vorm van bewezen toepassingen zoals dashboards, dataplatformen en datagedreven zoekapplicaties. Het bieden van toegevoegde waarde voor de organisatie is daarbij altijd onze belangrijkste drijfveer! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Ook als u alleen advies wilt van een van onze experts.

Telefoon: 06 10 39 59 35

E-mail: wouter.huijzendveld@kbenp.nl