stad

Datagedreven werken binnen de gemeente, overheid en organisaties

We willen data gebruiken om betere beslissingen te nemen voor de grote maatschappelijke opgaven, om efficiënter bedrijfsresultaten in te zien of voor andere belangrijke organisatie-uitdagingen. Helaas hebben veel organisaties hun data governance niet op orde, waardoor de echte meerwaarde van data uitblijft.

 

Wil je efficiënter en meer datagedreven werken met jouw organisatie in het kader van digitale transformatie?

Meer waarde uit data

Wij helpen opdrachtgevers om de volgende aspecten van data governance op orde te brengen en te houden:

  • Inrichten van een datafundament (een centraal dataplatform waarin data veilig, herbruikbaar en toekomstvast is opgeslagen, zodat het kan worden benut voor verschillende doelen).
  • Datavolwassenheid van de organisatie te verhogen, door training en best practice werkwijzen over te brengen op de professionals van uw organisatie zowel bij de business als bij informatiemanagement/IT.
  • Dynamiek op gang te brengen van kortcyclisch werken, aan de hand van concrete use cases met een duidelijke business eigenaar en toegevoegde waarde voor de organisatie.
  • Beschikbare data en informatieproducten goed vindbaar te maken, zodat ze maximaal worden benut.
Dataloket Provincie Zuid Holland

Expert op het gebied van datagedreven werken

Voor meerdere van onze klanten hebben wij een dataplatform ingericht op basis van de Microsoft Azure Cloud omgeving. Een van onze sterke punten is onze ervaring met het inrichten van een dataplatform dat zowel Business Intelligence, Geo/GIS en Data Science kan faciliteren.

Wij zijn partner van Microsoft en van Esri en helpen u graag om een toekomstvaste architectuur op te zetten voor uw Digital Twin en/of Data Lake House platform.

Dataloket_kijkend_naar_scherm

Werkwijze

Wij zijn naast de (data)technische kant ook sterk in het inrichten van data governance binnen een organisatie. Wij brengen een stroomversnelling voor het datagedreven werken in uw organisatie door onze bewezen werkwijze. Onze werkwijze is gebaseerd op DAMA DMBOK principes in combinatie met een praktijkgerichte DevOps-methode van concrete use cases met een duidelijke business eigenaar en aantoonbare meerwaarde voor de organisatie.

Datacatalogus

Wij hebben een standaardoplossing gemaakt voor de datacatalogus waar steeds meer organisaties naar op zoek zijn: één portal om dataproducten mee te vinden en te beheren, ongeacht in welk platform ze zijn gemaakt. Hiermee zijn we in staat snel een bewezen oplossing op maat te bieden. Link naar Dataloket productpagina.

Bekijk Dataloket
Dataportaal_Limburg

Aan de slag met datagedreven werken?

Wil je weten wat wij voor u kunnen doen om datagedreven werken in een stroomversnelling te brengen? Op zoek naar een platform waarmee zowel uw BI als uw GIS en Data Science collega’s geholpen zijn? Of heb je behoefte aan een slimme datacatalogus? Wij zijn een team van gedreven specialisten met ervaring en expertise op het gebied van alles wat te maken heeft met Business Intelligence, Data Analytics en Data Science. Neem contact met ons op voor advies en de mogelijkheden.