Dataloket Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland maakt al gebruik van het Dataloket en heeft als doel een transparante en open provincie te realiseren.

Dataloket Provincie Zuid Holland

Uitdaging

Transparantie door open data

Zuid-Holland wil in Nederland voorop lopen in het transparant maken van de provincie: open overheid, open spending en open data. De provincie investeert hiervoor €5 miljoen in de eigen ICT-infrastructuur en werkprocessen, voor een grotere transparantie.

Provincie Zuid-Holland gelooft dat open data maatschappelijk en economisch rendement oplevert en bijdraagt aan transparantie. Daarom stelt zij steeds meer van hun informatie beschikbaar als open data.

Oplossing

Samenwerkingsplatform waar datasets worden verzameld en toegankelijk worden gemaakt

Het Dataloket is een plek in de organisatie waar alle medewerkers die met data werken, data en datadiensten kunnen ophalen dan wel ter beschikking stellen voor anderen. Via dit samenwerkingsplatform wil de provincie met gemeenten en samenwerkingspartners data combineren om beter in te haken op zaken die spelen in Zuid-Holland. Cocreatie is de kernwaarde van het interoperabele platform.

Het Dataloket biedt naast (ruwe) data ook veel kant-en-klare informatieproducten, bijvoorbeeld geo-kaarten en datavisualisaties.

Naar Dataloket

Gekoppelde bronnen

Azure Web Apps
Arcgis_online_logo
ArcGis Online

Databank Tympaan

Shiny Server
Shiny Server

Eigen uploads

CBS_logo

CA IDMS

Klassieke Datawarehouse

PowerBI_logo
PowerBI Online

Tabulars

Staat van Zuid-Holland
Staat van Zuid-Holland
Geonetwork_logo
geoweb_logo
Dataloket

Resultaat

Samenwerken aan concrete thema’s

De provincie stimuleert het (her)gebruik van data en documenten. Via het Dataloket kunnen provincie, gemeenten en ketenpartners werken aan concrete thema’s. De provincie nodigt gemeenten en partners dan ook uit mee te bouwen aan het loket.

Door samen te werken met de omgeving wil de provincie het mogelijk maken om de informatie en data van elkaar gebruiken. Een voorbeeld is de samenwerking tussen de provincie en milieudienst DCMR. Door het koppelen van beschikbare data kan je via een website met een kaart ook de realtime-meldingen van incidenten per locatie volgen.

Vragen?

Wouter Huijzendveld

Neem vrijblijvend contact op met Wouter Huijzendveld om te verkennen wat het Dataloket voor jouw organisatie kan betekenen. Wij laten graag een demo zien.

Telefoon: 06 10 39 59 35

E-mail: wouter.huijzendveld@kbenp.nl