< Terug naar partners

Bridgestone logo

Bridgestone Mobility Solutions speelt een cruciale rol in de digitale transformatie van mobiliteit. Bridgestone Mobility Solutions richt zich op innovatieve bandenoplossingen, wagenparkoptimalisatie, transport & logistiek en datagedreven mobiliteitsoplossingen om de pijnpunten van de maatschappij aan te pakken en bij te dragen aan een meer leefbare samenleving. Bridgestone Mobility Solutions helpt klanten te profiteren van de datagestuurde verschuiving in mobiliteit.

Verminderen van ongevallen en CO2-uitstoot als vervuiling ingesloten

Binnen de business unit Data Solutions worden nieuwe digitale oplossingen gecreëerd. Ze maken gebruik van data, AI en machine learning om zich te vermengen met digitale twin-modellen. Door de data verder te brengen dan het voertuig en de banden, wordt de impact op het verminderen van de ongevallen en de CO2-uitstoot als vervuiling ingesloten. Zo ontstaat begrip voor verkeersveiligheid, verkeersmanagement en voorspellend onderhoud. Bridgestone Mobility Solutions is zich bewust van de uitdagingen van vandaag, en met het juiste ecosysteem en partners, zoals Analyze, willen ze de uitdagingen in mobiliteit aanpakken.

Unieke Floating Car Data

De Floating Car Data van Bridgestone Mobility Solutions verschilt in een aantal opzichten t.o.v. de data van bijvoorbeeld de ANWB, TomTom of individuele automerken. Daardoor is deze data van grote toegevoegde waarde als basis voor effectief en meetbaar risicogestuurd verkeersveiligheidsbeleid. Als partner van Bridgestone Mobility Solutions heeft Analyze beschikking over unieke Floating Car Data. Deze data onderscheiden zich op een aantal belangrijke punten ten opzichte van data van andere leveranciers:

  • De dekkingsgraad is fors hoger (aantal voertuigen);
  • Het aantal ‘trace points’ is vele malen hoger. De data zijn afkomstig uit voertuigen die de hele dag op de weg zijn en bovengemiddeld veel rij-uren maken, zoals bestelauto’s, bussen en vrachtauto’s;
  • Onderscheid tussen verschillende typen voertuigen;
  • De Floating Car Data bestaan uit ruim 400 data-attributen.

In de Monitor Onveilige Wegsituaties wordt deze Floating Car Data slim gecombineerd met andere data over bijvoorbeeld geregistreerde ongevallen (Nationale Politie) en meldingen van burgers over onveilige verkeerssituaties (Veilig Verkeer Nederland).